Brexit

Reizen, we dromen er van.
We weten dat reizen op dit moment niet vanzelfsprekend is, maar dat betekent niet dat we geen plannen voor de toekomst kunnen maken. Daarom blijven we je graag van inspiratie voorzien voor als we straks weer volop veilig kunnen reizen.

VK, Brexit en Europese Unie

Het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, heeft de Europese Unie verlaten. Vanaf 1 januari 2021 zijn de afspraken ingegaan die de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk met elkaar gemaakt hebben. We snappen dat je daarom vragen hebt over reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Daarom zetten we alle belangrijke Brexit-zaken voor je op een rij.

Kan ik met mijn ID-kaart naar het VK reizen?

Tot en met 30 september 2021 is het mogelijk met je identiteitskaart (ID-kaart) naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Vanaf 1 oktober 2021 heb je een geldig paspoort nodig om het land binnen te komen. 

Kan ik na Brexit naar Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen?

Ja hoor dat kan. Daarin verandert niets. Wel gelden ook daar dezelfde regels als voor het reizen naar het VK.

Heeft de Brexit ook voordelen?

Zoals het er nu naar uitziet, zal de Brexit voor jou als Nederlandse reiziger weinig tot geen problemen opleveren. Houd rekening met wat langere rijen bij de douane, maar geniet vooral van wat Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland je te bieden hebben.

Een leuke bijkomstigheid is dat de koers door de Brexit op dit moment wat lager staat. Je reis naar Groot-Brittannië of het Verenigd Koninkrijk wordt daarmee een stuk voordeliger. Meer ponden voor je euro, dat is altijd goed!

Op een rijtje:

Paspoort
Tot 30 september 2021 kun je als burger van de EU, de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland nog steeds naar het VK reizen met een identiteitskaart. Echter, vanaf 1 oktober 2021 is een paspoort vereist voor reizen naar het VK.

Verblijf
Let op als je een Brits paspoort hebt en van het VK naar Europa reist. Vanaf heden is er een limiet op hoelang je op het continent mag blijven. Je mag 90 dagen van elke 180 dagen (bijna de helft van het jaar) in de EU doorbrengen.

Auto
Het is nu nog belangrijker om voor vertrek te controleren of je autopapieren in orde zijn.

  • Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig.
  • Je verzekering moet je reizen dekken en je moet in het bezit zijn van het kentekenbewijs en het verzekeringsbewijs van de auto

Reisverzekering
Controleer of je verzekering reizen naar het buitenland dekt.

Bellen en internetten
Wij raden aan om voor vertrek na te gaan bij je mobiele telefonieprovider of er mogelijke roamingtoeslagen zijn. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Aankopen
In 2021 komt Duty Free terug. We raden aan om te kijken welke hoeveelheden en wat voor producten je belastingvrij mag meenemen bij reizen tussen Europa en het VK. 

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel