Op schoolreis naar Ieper: een stad vol bijzondere bezienswaardigheden!

Wij weten dat wel: een schoolreis naar Ieper is niet alleen heel gezellig, het is ook erg indrukwekkend! Maar wat is er allemaal te doen in Ieper? Terrasjes pakken, beetje winkelen, lekker eten maar vooral heel veel historische bezienswaardigheden bezoeken. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die je kunt doen in Ieper. Tijdens de zomer hebben ze zelfs een Food Truck Festival waar je van een hoop lekkers kunt genieten.

Slag om Ieper

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was de stad Ieper het middelpunt in de strijd tussen de Duitsers en de Britten. Tussen 1914 en 1918 is er vier keer een Slag om Ieper geweest. Je kunt je misschien voorstellen wat dit heeft betekend voor de stad zelf. De stad was geheel verwoest en ze hebben er 40 jaar over gedaan om de stad weer in vooroorlogse staat terug te brengen. Dit hebben ze zo goed gedaan dat je zou denken dat het al eeuwen zo geweest is. De grote markt met de Lakenhalle is dan ook een lust voor het oog.

Lakenhalle ieper

Genoeg te doen!

Wist je bijvoorbeeld dat er in de omgeving van Ieper meer dan 170 goed onderhouden begraafplaatsen zijn? En dat in het Flanders Museum op de Grote Markt je middels audiovisuele verhalen, foto’s en dagboeken terug gaat in de tijd van de Eerste Wereldoorlog?

Wat denk je van een bezoek aan Hill 60 en de loopgraven, en dan ben je nog niet bij Tyne Cot Cemetary geweest. Als je al die namen leest weet je dat wij heel dankbaar mogen zijn voor het leven dat wij nu leven.

En wat dacht je van de Menenpoort in Ieper? Deze mega grote poort is een herdenkingsmonument voor de vermiste Britse soldaten die gestreden hebben tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tot op de dag van vandaag is er iedere avond om 20.00 uur een ceremonie onder deze poort om deze vermiste soldaten te eren.

Ieper menenpoort

Op de poort vind je de namen van 54.000 niet gevonden of geïdentificeerde soldaten. Wat heel bizar is, is dat er soms nog her en der soldaten worden gevonden tijdens graafwerkzaamheden. Als ze deze persoon kunnen identificeren dan wordt er een naam van de Menenpoort verwijderd.

De vele interessante bezienswaardigheden en een verblijf in bijvoorbeeld een Lodge zorgen dat Ieper een ideale schoolreisbestemming is.

grote markt ieper

Hulp nodig?

Een goede werkweek of schoolreis organiseren naar het buitenland is lastig omdat dit tijd kost en er specifieke kennis voor nodig is.

Wil je een schoolreis naar het buitenland organiseren waarin alles tot in de puntjes is geregeld? Neem dan contact met ons op, ETS Travel helpt je graag om een leuke, goed verzorgde reis met een educatief programma samen te stellen.

Brochure aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel