Je leerlingen een boodschap meegeven? Dan is Krakau dé perfecte bestemming!

Krakau wordt ook wel dé culturele hoofdstad van Polen genoemd. De stad staat vol met prachtige kerken, stadspaleizen en andere bouwwerken die gedurende de Tweede Wereldoorlog gespaard zijn gebleven. Hierdoor bezit de stad veel rijke architectuur.

De combinatie van de fraaie architectuur, de rijke historie en de indrukwekkende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog maakt Krakau een zeer leerzame bestemming.

Wil je jouw leerlingen echt een boodschap meegeven? Dan is Krakau dé perfecte bestemming voor een werkweek in het buitenland!

krakau

Bezienswaardigheden in Krakau: genoeg te doen!

In Krakau kijk je je ogen uit; op elke straathoek is wel iets te zien of te beleven. De binnenstad van Krakau is al een bezienswaardigheid op zich met alle prachtige kerken, stadspaleizen, koopmanshuizen en andere rijkversierde gebouwen.

Aan de overkant van de rivier vind je bezienswaardigheden die de Tweede Wereldoorlog gedenken, zoals het oude joodse getto en het museum in de fabriek van Oskar Schindler.

Even buiten Krakau vind je wereldberoemde trekpleisters zoals de gigantische zoutmijnen in Wieliczka en het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz Birkenau. Eigenlijk mag op deze reis een bezoek aan Auschwitz Birkenau niet ontbreken. Een bezoek aan dit voormalige concentratiekamp zal veel indruk maken op de scholieren.

Auschwitz Birkenau

Auschwitz was een concentratiekampxomplex dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland rondom de Poolse stad Oświęcim (Duits: Auschwitz), in het geannexeerde deel van Polen, werd opgezet.

Auschwitz was het grootste Duitse concentratiekamp en bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I was het basiskamp, Auschwitz II-Birkenau was het vernietigingskamp en Auschwitz III-Monowitz was het werkkamp. Daarnaast waren en nog tientallen subkampen. In Auschwitz vonden meer dan 1,1 miljoen mensen, veelal joden, op een verschrikkelijke wijze de dood.

Het concentratiekamp is na de oorlog symbool geworden voor de enorme misdaden van het nazi-regime. Voor mensen uit de hele wereld is Auschwitz een belangrijke reden om een bezoek aan Krakau te brengen.

Vandaag de dag is Auschwitz een belangrijk monument waar mensen kunnen komen die meer willen weten over de holocaust en de Tweede Wereldoorlog.

krakau blog1

Naar Krakau met ETS Travel

Door rechtstreekse contacten en bezoeken aan Krakau hebben we een goed uitgebalanceerd reisplan kunnen samenstellen. Wat accommodatie betreft hebben we een goede selectie kunnen maken van nette en betaalbare hotels. Natuurlijk is deze reis met al zijn verschillende facetten op maat aan te passen. Een combinatiereis via Berlijn, of zelfs Praag is ook mogelijk.

Hulp nodig?

Een goede werkweek of schoolreis organiseren naar het buitenland is lastig omdat dit tijd kost en er specifieke kennis voor nodig is. Wil je een schoolreis naar het buitenland, of naar Krakau specifiek, organiseren waarin alles tot in de puntjes is geregeld? Neem dan contact met ons op, ETS Travel helpt je graag om een leuke, goed verzorgde reis met een educatief programma samen te stellen.

Brochure aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel