ETS Travel introduceert: Maak kennis met Krakau!

Krakau (Kraków) is, na Warschau, de tweede stad van Polen. Het historische centrum van de stad, gelegen aan de voet van het Koninklijke Wawel kasteel, stamt uit de 13de eeuw, en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
De stad Krakau is ontstaan rond de 228 meter hoge heuvel Wawel aan de rivier Wisła, en lag op het kruispunt van een aantal belangrijke oude handelsroutes. In de 13de eeuw werd, in opdracht van Wacław II, het begin van een kasteel op de Wawel gebouwd. In het kasteel hebben vijf eeuwen lang verschillende koningen gewoond, waaronder Casimir de Grote. In Krakau ligt de oudste universiteit van Polen, en de op een na oudste van Midden-Europa, de Jagiellonische Universiteit uit 1364.
Krakau heeft vele oorlogen ongeschonden doorstaan, waardoor er nog vele zeer oude gebouwen te vinden zijn. De stad is mede daarom een prachtige en historisch interessante bestemming voor uw schoolreis of werkweek.

ETS Travel adviseert: Wat te doen in Krakau?


Er is veel te ondernemen tijdens een groepsreis, studentenreis of schoolreis Krakau.
ETS Travel organiseert met veel plezier een op maat gemaakte, geweldige school- en/of groepsreis.
De leukste uitstapjes in Krakau op een rijtje:
- Bezoek Zoutmijnen Wieliczka
- Grote Markt
- Mariakerk
-Raadhuistoren
-Lakenhallen/Sukiennice
-Wawelburch
-Wawelkathedraal
-Kazimierz Joodse wijk
-Nationaal Museum
-Vestingscomplex Barbakan
-Het mooiste theater van Krakau Teatr im Juliusza SłowackiegoBezoek Auschwitz: voormalig concentratiekamp
Concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Op rijafstand van Krakau vonden meer dan een miljoen mensen, veelal joden, op verschrikkelijke wijze de dood. Het concentratiekamp is na de oorlog symbool geworden voor de enorme misdaden van het nazi-regime. Voor mensen uit de hele wereld is Auschwitz een belangrijke reden om een bezoek aan Krakau te brengen.

Concentratiekamp Auschwitz is tegenwoordig een belangrijk monument voor iedereen. Voor mensen die meer willen weten over de holocaust en de Tweede Wereldoorlog of voor mensen die de slachtoffers en de oorlog willen herdenken. De stad Krakau, met het nabijgelegen vliegveld, is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het kamp. Daarom combineren veel bezoekers het concentratiekamp met een stedentrip naar Krakau. Met deze reis geef je leerlingen een boodschap mee die ze hun leven lang met zich mee zullen dragen. 

ETS Travel organiseert uw groepsreis of schoolreis naar Krakau


Krakau is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis.
Uw contact bij ETS Travel helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.
Kies voor een schoolreis, studiereis of groepsreis Krakau!

Vraag nu uw, op maat gemaakte, offerte aan!

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel