Beleef de FREE experience met ETS Travel in Oudenbosch

ETS Travel: FREE!
Vrijheid, niet zo vanzelfsprekend als dat het lijkt.

ETS Travel introduceert: Maak kennis met Oudenbosch!

Oudenbosch, een dorp met een ‘stadse vibe’ waar iedere cultuurliefhebber warm van wordt. De geschiedenis van Oudenbosch is anders dan dat van de meeste West-Brabantse dorpen. Bijzondere kerken, koepels, voormalige internaten gecombineerd met een haventje, musea en gezellige horecagelegenheden. Een ideale bestemming voor een educatieve dag uit. 

 

De geschiedenis van Oudenbosch

De geschiedenis van Oudenbosch gaat ver terug maar wordt pas écht interessant als Willem Hellemons pastoor wordt in Oudenbosch. In zijn periode als pastoor verandert hij Oudenbosch aanzienlijk. Hij verrijkt de skyline met de koepels van de Basiliek van Oudenbosch en St. Louis. Religie speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Oudenbosch, dat is wel duidelijk, maar ook wetenschap in de vorm van de eerste Volkssterrenwacht, nu Sterrenwacht Tivoli en de opleiding van St. Louis zorgden voor een enorme boost voor Oudenbosch. Je leert er alles over in de musea en in de diverse monumenten.

Ook voor watersportliefhebbers, fietsers- en wandelaars is Oudenbosch een fijne bestemming met prachtige fiets- en wandelroutes en prachtige rivieren richting Zeeland en Midden-Brabant.

Oudenbosch speelde ook na de WOII een rol bij het terugkeren van duizenden Nederlanders uit werk- en concentratiekampen. In 1945 diende het Broederhuis/jongensinternaat Saint Louis uit Oudenbosch als Nationaal Ontvangst Centrum voor Nederlanders die terug kwamen van de kampen in Duitsland en Oost-Europa. Tijdens deze repatriëring route “Saint Louis” vonden vluchtelingen en landgenoten hun weg naar huis weer. Middels deze Augmented Reality rondleiding Is het mogelijk om deze beleving zelf te ervaren.

 

Educatief Spel Vluchtelingen

In deze spelvorm gaan leerlingen dieper in op weetjes, waarheden, problemen en oplossingen. Wat zijn vluchtelingen eigenlijk? De meeste van ons hebben daar vast een antwoord op. Vluchtelingen zijn mensen die hun thuisland verlaten door de vrees op vervolging van, ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde etnische of sociale groep die in eigen land geen bescherming krijgen. Wereldwijd zijn er meer dan 26 miljoen vluchtelingen op zoek naar veiligheid. Ze vluchten voor oorlog geweld of vervolging. De reis naar veiligheid zit vol met gevaren. Vaak hebben vluchtelingen alles achter moeten laten, zijn gescheiden van familie en staan ze voor een toekomst vol onzekerheden. Tijdens dit spel gaan wij deze reis ook maken. We zullen obstakels moeten nemen zowel fysiek als politiek. Elkaar bijstaan, ondersteunen en aanmoedigen. Het is een must dat we ons meer bewust worden over de vluchtelingenproblematiek. We willen toch allemaal een veilige plek om te wonen?

Free

De interactieve theaterbeleving zorgt voor bewustwording rondom het begrip vrijheid. Want wat is vrijheid eigenlijk? Wanneer ben je vrij? Wat voor jou vanzelfsprekend is hoeft niet zo voor een ander zo te zijn. Door in de huid te kruipen van iemand anders en verhalen met elkaar te delen zal er middels communicatie een gesprek ontstaan en zodoende zal men leren van elkaars meningen, ervaringen en perspectieven. In deze workshop zal theater centraal staan. Een prachtige kunstvorm waarin er wordt ingezoomd op vrijheid, mensenrechten en vluchtelingen.

Kortom: Verbeelden, Verwonderen en Verbinden. 

Vraag nu uw, op maat gemaakte, offerte aan!

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel