6 redenen waarom een schoolreis (naar het buitenland) zo belangrijk is!

Op schoolreis gaan is ontzettend leuk! Maar dit is niet de enige reden waarom een schoolreis naar het buitenland zo belangrijk is. Benieuwd wat de andere redenen zijn? Lees dan snel verder.

1. Wereldburgerschap

Een aantal dagen van huis. Weg uit de vertrouwde omgeving. Slapen in een ander bed en geen ouders die de leerlingen wakker maken... Tijdens een buitenlandse schoolreis bevinden leerlingen zich in een andere omgeving waardoor ze uit hun comfortzone moeten stappen. En dit is voor iedereen wel eens goed.

Hierdoor leren ze omgaan met onbekende situaties. Ze moeten zelf initiatief nemen en ze leren verantwoordelijk te zijn (in een ander land). Daarnaast zorgt het ervoor dat de leerlingen meer van de wereld zien dan enkel en alleen ons eigen vertrouwde kikkerlandje, en ook dat draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling!

2. Taalvaardigheden

Tijdens een buitenlandse schoolreis komen de leerlingen continu in contact met mensen die een andere taal spreken. Zorg ervoor dat de leerlingen ook zelf aan de slag gaan met de taal! Denk aan een wandeltocht waarbij ze zelf aan de locals de weg moeten vragen of een interview die ze op straat af moeten nemen.

Of een schoolbezoek waarbij de leerlingen in contact komen met andere leerlingen in het buitenland. Op die manier ontwikkelen de leerlingen hun taalvaardigheden.

3. Samenwerken en banden versterken

Tijdens een schoolreis doen de leerlingen veel dingen samen waardoor ze elkaar beter leren kennen. Vaak ontstaan er nieuwe vriendschappen. Maar niet alleen tussen de leerlingen onderling worden de banden versterkt, ook tussen de leerlingen en jou als docent. En dat is mooi om te zien!

redenen waarom schoolreis goed

4. Cultuur snuiven

Bij veel scholen staat het educatieve aspect centraal tijdens de schoolreis. Zo worden er leerdoelen opgesteld of er zijn opdrachten die de leerlingen voor, tijdens en na de reis moeten maken. Door op schoolreis te gaan verbreed je de kennis van de leerlingen.

Niet alleen vanwege de bezienswaardigheden per land, maar ze leren ook om te gaan met diverse culturen. Hoe werkt het precies in het land? Wat zijn de normen en waarden? Wat is de geschiedenis? Een schoolreis is iedere keer weer een leerzaam uitstapje voor zowel de leerling als voor jou als docent.

5. Het hoort er gewoon bij!

Een schoolreisje kunnen we eigenlijk niet meer wegdenken in Nederland. Spelletjes doen in de bus, bij aankomst terug in Nederland doen alsof de buschauffeur je vergeten is en vervolgens totaal uitgeput je bed in... Iedere schoolreis heeft zo haar eigen charme.

6. Gezelligheid

We hadden het er al even kort over, op schoolreis gaan is gewoon leuk. Samen nieuwe ervaringen opdoen, samen beleven en samen ontdekken. Terugkomen met allerlei nieuwe verhalen die de leerlingen graag met het thuisfront willen delen!

Een meerdaagse reis naar het buitenland organiseren?

Wil je een meerdaagse reis naar het buitenland organiseren waarin alles tot in de puntjes is geregeld? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag om een leuke, goed verzorgde reis met een educatief programma samen te stellen. Dit alles op maat en binnen het vastgestelde schoolbudget!

Brochure aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel