Met het leren van een nieuwe taal, leer je een nieuwe levensmelodie: het leven smaakt opeens anders!

Hij die een andere taal beheerst, bezit een tweede ziel. Wie een tweede taal spreekt, bezit dus een tweede set denkbeelden. Elke taal is een andere bril waarmee de spreker naar de wereld kan kijken.

Kortom, hij die een andere taal beheerst, heeft een tweede standpunt om naar de dingen te kijken. Psychologische studies hebben uitgewezen dat het spreken van twee of meer talen een goede verbetering is voor je cognitieve processen.

Een vreemde taal leren is goed voor je geheugen op de lange termijn. Het is opmerkelijk, maar elke studie laat het zien: tweetaligheid kan Alzheimer met wel vier jaar vertragen.

Spaans wordt steeds populairder

Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld. 470 miljoen mensen in 21 landen hebben Spaans als moedertaal en in nog eens 21 landen wordt Spaans gesproken. Als je hier de mensen bij optelt die Spaans als tweede of als derde taal spreken, kom je uit op een totaal van circa 559 miljoen sprekers wereldwijd. En de populariteit van het Spaans blijft maar toenemen.

Bovendien is het leuk om de Spaanse serie op Netflix beter te begrijpen.

jose en kees

Dompel je onder in een andere cultuur

Een cursus Spaans in Spanje is een onvergetelijke ervaring die je op een speelse manier in aanraking laat komen met zowel Spaans als de cultuur ter plaatse. Wanneer je Spaans leert in een Spaanstalig land ben je ongemerkt de hele dag met de taal bezig met natives maar ook met internationale taalstudenten, een betere leerschool is er natuurlijk niet! Tegelijkertijd dompel je jezelf onder in de Spaanse cultuur en leer je zo het gastland en de regio waar je verblijft nog veel beter kennen. Een leuk en niet te onderschatten neveneffect van een cursus Spaans in het buitenland is dat je internationale contacten voor het leven opdoet. 

Spaans leren in Conil de la Frontera (Andalusië)

De Costa de la Luz (Andalusië) is een bijzonder, ongerept en nog onontdekt gebied in Zuid-Spanje. Hier aan de kust van het Licht bevindt zich Conil de la Frontera. Het charmante witte stadje Conil gelegen aan de Atlantische kust van Andalusië, ligt ongeveer 40 km zuidelijk van de stad Cádiz. Het is een typisch Andalusisch stadje, met smalle straatjes en gezellige tapasbarretjes. Zonder hoogbouw en massa-toerisme. De schitterende zandstranden die zich kilometers lang uitstrekken worden afgewisseld met groene pijnboombossen. Ten noorden van Conil gaat het strand over in een steile rotskust met mooie beschutte baaitjes.

Aan de boulevard worden typisch Spaanse woonhuizen afgewisseld met restaurants en terrasjes. Het dorp heeft winkels voor verse groenten, fruit en vis en op vrijdag is er de wekelijkse markt.

Conil is geen ‘typisch spaanse’ vakantiebestemming. Je vindt er geen rijen souvenirwinkeltjes en de prijzen worden niet verhoogd voor de toeristen. Ze komen terug voor de vriendelijke en ontspannen sfeer, watersporten en bovenal voor de uitstekende gastronomie want er wordt gegeten wat er die dag van het land is gehaald of uit de zee is gevist.

De lokale bevolking is vriendelijk en maken graag een praatje, dit is een geweldige manier om hetgeen je leert gelijk te oefenen.

fietsroute

Waarom Academia Atlántika?

Het ervaren onderwijsteam van de Academia Atlántika onderscheid zich door haar sociale aandacht en speciale zorg. De sfeer is warm en familiaal wat met name jonge studenten voorziet van een grote veiligheid en zorg draagt voor een optimale leeromgeving.

De school is gelegen in het centrum van Conil, in een rustige zijstraat. Het is een traditioneel gebouwd gebouw met helder en modern uitgeruste klaslokalen, mooie patio, en groot dakterras met uitzicht op de grote Atlantische Oceaan. De academia Atlántika geeft al meer dan 30 jaar spaans onderwijs en is erkend door Instituto Cervantes. Meer dan 75% van de studenten zijn voormalige deelnemers of op de aanbeveling. De school wordt bezocht door alle leeftijdsgroepen (vanaf 14 jaar). Vele groepen komen naast de individuele reiziger, jaar na jaar, zoals Spaanse leraren met hun klassen, gemeenschapsscholen en hogescholen.

Cultuur en tradities

Naast de lessen die Academia Atlántika biedt, wordt er ook een brede waaier van recreatie en culturele activiteiten aangeboden. Deze omvatten lezingen die inzicht geven in de culturele, economische en politieke leven van Spanje en Latijns-Amerika, of excursies, die onder andere leiden naar Cádiz, Vejer de la Frontera, Gibraltar en Sevilla. Sportieve activiteiten, zoals fietsen langs de rotswanden, volleybal op het strand, voetbal met de locals en wandelingen worden afwisselend aangeboden.

voetbal

Feesten worden gevierd in de prachtige patio van de school. Ook wordt er samen gekookt en genoten van een heerlijke paella, tortilla of een variatie van tapas.

paella

Accommodaties

De Academia Atlántika biedt geschikte accommodatie naar wens bij de taalcursus. Variërend van een dubbele kamer in een gedeeld appartement, gastgezin , een comfortabel privé appartement aan zee, of een zeer mooi vakantiehuis. De appartementen, die zich in het gebouw van de school bevinden, zijn zeer gewild. Ze zijn uiterst smaakvol en comfortabel ingericht. Elke kamer heeft een eigen badkamer, er is een regelmatige schoonmaak.

Kortom, beleef het spaanse avontuur met het enthousiaste team van Atlántika!

contact opnemen of brochure aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel