Het Comenius College: De ‘alles kan’ mentaliteit is geweldig!

“Voor onze leerlingen van het tweetalig onderwijs op het Comenius Lyceum organiseren we ieder jaar een buitenlandse schoolreis speciaal voor tto-klassen, dus geen “gewone” schoolreis” zegt Karen, lerares van het Comenius College. Het eerst jaar (dat is nu ongeveer 11 jaar geleden) organiseerden wij deze reis zelf. Destijds begonnen we met 1 klas en dit was toen nog wel te doen. Toen tto 2 erbij kwam werd dit echt te veel.

We waren al gauw overtuigd van deze samenwerking

We zijn zelf online op zoek gegaan naar een partij die ons kon helpen met het organiseren van buitenlandse tto-reizen. We kwamen ETS Travel tegen en nog een aantal andere partijen. Niet veel later kwamen we Marjoes van ETS Travel tegen op een landelijke tto-dag. We raakten aan de praat en het was een heel prettig gesprek. Marjoes is doortastend en ze wilde graag naar onze school komen voor een gesprek. Ze boden aan dat we een bezoek mochten brengen aan een school in Engeland, dat gaf de doorslag.

Comenius college

Er heerst een echte ‘alles kan’ mentaliteit

We organiseren al jaren onze tto-reizen samen met ETS Travel. We kunnen gewoon al onze wensen bespreken en er heerst een echte “alles kan” mentaliteit. Geen programma van “dit en dit kun je doen”. Ze organiseren echt een reis op maat voor je. Het is niet zo dat ik me er verder niet mee bemoei; we maken samen het programma.

Prettig contact: zowel voor, tijdens als na de reis

Het contact verloopt altijd heel prettig. Die dames van ETS Travel zijn gewoon hartstikke leuk. Het is heel fijn dat ze naar school komen en na afloop komen ze nog een keer langs om te bespreken wat goed ging en wat minder goed ging. We bespreken dan gelijk wat we volgend jaar eventueel anders gaan doen.

“Ja, het contact is gewoon erg prettig. Ik kan er niet meer van maken”, zegt Karen. Tijdens de reis appen de dames ook altijd hoe het gaat. “Zo hadden we een tijd geleden pech met de bus in Engeland en daardoor misten we de boot. Ingrid is toen meteen aan de slag gegaan en ze had geregeld dat we met een andere boot mee konden. Eigenlijk is er nooit zoiets groots gebeurd, maar als het dan gebeurt, dan helpen ze je gelijk”.

“Ik hoor weleens van concullega's dat de reizen heel erg op het actieve gericht zijn, als een soort survivalkamp. Wij doen ook altijd outdooractiviteiten maar daarnaast ondernemen we ook veel culturele dingen. Hierdoor is het niet zo eenzijdig en dit maakt de reizen echt tot een feestje.’’

Comenius college2

‘’Hele leuke en gezellige dames die alles tot in de puntjes verzorgen. Vanaf het begin van de reis tot de periode daarna.’’

Een meerdaagse reis naar het buitenland organiseren?

Wil je een meerdaagse reis naar het buitenland organiseren waarin alles tot in de puntjes is geregeld? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag om een leuke, goed verzorgde reis met een educatief programma samen te stellen.

Brochure aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel