De meerwaarde van een verblijf in een gastgezin

Steeds meer wordt er bij taal-schoolreizen gekozen voor het wonen bij een gastgezin. Hierbij speelt de leeftijd van de studenten een grote rol. Een verblijf in één van onze zorgvuldig gekozen gastgezinnen, is zeker een goede optie om in contact te komen met de lokale bevolking.

Mi casa es tu casa!

Wij hebben al meerdere jaren contact met deze families en weten met zekerheid dat de studenten in goede handen zijn. Het is steeds weer mooi om te zien, dat ondanks de taalbarrière, zich in korte tijd een intense band vormt tussen gastfamilie en leerling. Hier hoort men dan ook vaak de uitdrukking, “mi casa es tu casa”, mijn huis is jouw huis. Dus voel je thuis, dat is het motto.

Kom uit je comfortzone

Drempels overwinnen en uit je comfortzone stappen hoort bij het leven en zal de leerling zelfvertrouwen geven.

Zo merken we dat leerlingen het verblijf in een gastgezin soms best wel eng vinden. Zomaar in een vreemd land bij vreemde mensen slapen. Van docenten horen we vaker dat wanneer ze in de buurt van de eindbestemming komen, de leerlingen steeds stiller worden. Dit zien we ook wanneer ze hier uit de bus stappen en we hun voorstellen aan hun “mama” of “papa”. Er wordt nog keurig en terughoudend een handje gegeven in tegenstelling tot de stevige omhelzing bij het afscheid.

Goed voor de spreekvaardigheid

Wanneer een van de doelstellingen van de reis het bevorderen van de spreekvaardigheid is, dan is het verblijf bij gastouders bijna een must. Het dagelijks contact met de gezinsleden zorgt ervoor dat je taalvaardigheid met sprongen vooruit gaat omdat je de hele dag bezig bent met de taal. Je neemt de gewoontes en tradities over van de streek. Zo leer je de cultuur beter kennen en krijg je de taal veel sneller onder de knie.

Nieuwe smaken

Ook op culinair gebied worden er nieuwe deuren geopend. Ieder land kent zo zijn eetgewoontes. Je komt in aanraking met gerechten, specerijen, smaken en geuren uit een streek die thuis niet bekend zijn.

Hoe leuk is het om dit in je gastgezin te ervaren, te proeven, te ruiken en misschien zelfs te helpen bij het bereiden ervan. Een kookworkshop gedurende je taalreis leert je om zelf bepaalde traditionele gerechten te bereiden zodat je thuis kunt nagenieten en je omgeving kunt verrassen.

Een geweldige ervaring

Kortom, een verblijf in een gastgezin is een geweldige kans om je taalvaardigheid te verbeteren, te integreren tussen de ‘locals’ en je onder te dompelen in een nieuwe cultuur. Vaak sluiten de leerlingen vriendschappen voor het leven!

Hulp nodig?

Een goede werkweek of schoolreis organiseren naar het buitenland is lastig omdat dit tijd kost en er specifieke kennis voor nodig is.

Wil je een schoolreis naar het buitenland organiseren waarin alles tot in de puntjes is geregeld? Neem dan contact met ons op, ETS Travel helpt je graag om een leuke, goed verzorgde reis met een educatief programma samen te stellen.

Brochure aanvragen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel