De Brexit is een feit: verandert er nu iets?

Brexit is het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). De naam Brexit komt van de Engelse woorden Great Britain (Groot-Brittannië) en exit (vertrek).

Overgangsperiode

Tot en met 31 december 2020 geldt een overgangsperiode. Het Verenigd Koninkrijk houdt zich dan nog aan alle wetten en regels van de EU. Er verandert dan ook nog niets. In deze periode onderhandelen het VK en de EU over hun nieuwe relatie. Na de overgangsperiode kunnen andere regels gelden. Dit wordt in de loop van 2020 duidelijk.

Update 10 januari 2020

De algemene voorwaarden van het ‘withdrawal agreement’ verklaren dat het Verenigd Koninkrijk zal blijven deelnemen aan het bestaande Erasmus+ programma.

Bijgevolg lopen alle bestaande Erasmus+ projecten onder contract gewoon door en kunnen organisaties die een aanvraag tot subsidie gepland hebben, deze ook indienen zoals gebruikelijk.

Een duidelijke boodschap voor 2020 dus: Business as usual.

Heb ik na de Brexit een paspoort of ID-kaart nodig voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk?

Ja. Je hebt nu ook al een geldig paspoort of identiteitskaart nodig voor een bezoek aan de landen van het Verenigd Koninkrijk (VK). Deze landen zijn: Engeland, Schotland Wales en Noord-Ierland. Het VK maakt namelijk geen deel uit van het Schengengebied.

ID-kaart in 2020 (overgangsperiode)

Na de Brexit komt er een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. De nationale identiteitskaarten van EU-burgers blijven in deze periode een geldig document om het VK in of uit te reizen. Hoe de regels veranderen na de overgangsperiode is nu nog niet bekend.

Tijdens de overgangsperiode blijven de EU-regels in het VK nog gelden. De EU en het VK onderhandelen tijdens deze periode over hun nieuwe relatie.

ID-kaart na 2020

Na 31 december 2020 kun je waarschijnlijk niet meer met een identiteitskaart naar het VK reizen. Je hebt dan een geldig paspoort nodig. In de loop van 2020 wordt duidelijk met welke reisdocumenten je na de overgangsperiode naar het VK kunt.

LET OP! Bovenstaande info is op dit moment bekend houdt onderstaande link in de gaten voor een update.

Meer informatie van de overheid over BREXIT vind je hier.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op, ETS Travel helpt je graag!

Contact opnemen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel