York

York, de geschiedenis van Engeland in één stad.

York is een van Engelands mooiste historische steden. Het kan terugvallen op meer dan 2000 jaar geschiedenis en het centrum en dit is nog duidelijk te zien. Deze door de Romeinen gestichte stad was eens de hoofdstad van het Vikingkoninkrijk Jórvik. Het autovrije centrum is ideaal om te voet te verkennen.
De ETS Travel reis is afwisselend en vol van Engelse cultuur

Activiteiten

Dag 1 Vertrek vanuit Europoort naar Hull met dag of nachtboot
Dag 2 Stadswandeling met bezoek Jorvik, York Minster en eventueel ’s avonds Ghosttour
Dag 3 Schoolbezoek en buddy programma of Cricket workshop en eten bij Pizzahut
Dag 4 Bezoek Chocolate story of National Railway museum, Mother Shipton’s Cave ‘s avonds inschepen Hull
Dag 5 Verwachte aankomst Europoort Rotterdam

Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Gastgezin, Hostel, Hotel

De middeleeuwse ommuring, de indrukwekkende kathedraal, de smalle straatjes met overhellende gevels, de gezellige pleinen en de tientallen historische gebouwen. Maar in York vindt u ook de modernste winkels, schitterende musea en sfeervolle pubs. Dit maakt dat York een stad is die voor elke groep iets te bieden heeft.
Een kleine greep uit de bezienswaardigheden in York Centrum zijn : York Minster (de kathedraal), Jorvik Viking Centre (een prachtige weergave van het leven van de Vikings), The Shambles (een eeuwenoud winkelstraatje), York Castle Museum (een schitterend volkskundig museum) en National Railway Museum (één van de grootste verzamelingen van treinen).
York is niet voor niets één van de mooiste steden van Engeland!
Mocht je buiten de stadsmuren gaan is er nog volop te beleven zoals: Mother Shiptons Cave. (Het park bestaat uit een bos, een waterval met een extreem hoog gehalte aan mineralen, de Petrifying Well (verstenende bron), de grot van Mother Shipton en een bron waar bezoekers een wens kunnen doen, de Wishing Well (wensbron). In het park is ook nog een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van deze geheimzinnige figuur en over het park) Bolton Abbey Het landgoed en de overblijfselen van het klooster zijn publiek toegankelijk. Beide zijn eigendom van de adellijke familie Cavendish

Bestemming

Unieke punten:
Alles is uitstekend te voet te doen of per fiets
Kwalitatief goede hostels
Veel cultuur en gemoedelijkheid

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel