Cambridge

Cambridge de klassieke universiteitstad

De geschiedenis van Cambridge gaat duizenden jaren terug. Al voor de Romeinse tijd was er sprake van bewoning in het gebied. Cambridge is een echte universiteitsstad en dat is aan alles te zien. Samen met Oxford staat Cambridge bekend als een van de beste plekken ter wereld om te studeren en de twee steden worden soms dan ook wel Oxbridge genoemd. Cambridge werd gesticht door studenten uit Oxford die naar aanleiding van onvrede met de lokale bevolking besloten te verhuizen.

Activiteiten

Zeker wanneer het zonnig is, is het heerlijk om je voeten even te laten rusten in een van de bootjes terwijl je langs de verschillende campussen van de universiteit vaart. Hoewel je ook grotendeels langs dezelfde route kunt wandelen, is het perspectief vanaf het water anders. Ook krijg je tijdens het punten meer informatie over de stad de universiteiten en de studenten. Om een boeiend programma vol cultuur en historie samen te stellen mag een bezoek aan het Prachtige Fitzwilliams zeker niet ontbreken. In dit museum van kunst en oudheden zijn er talloze leuke opdrachten te bedenken om de reis nog passender voor de doelgroep te maken.
Ook de universiteitstour is zeker de moeite waard. De gids gaat mee langs de prachtige gebouwen en parken en zal veel vertellen over het universiteitsleven van vroeger en nu.

Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Gastgezin, Hostel, Hotel

Cambridge ligt in een prachtige groene omgeving. Vanuit Cambridge sta je met een prima trein verbinding in minder dan een uurtje in hartje Londen. Ook een bezoek aan Bury Saint Edmunds met zijn beroemde Abbey Ruins en de Cathedraal is zeker de moeite waard.

Bestemming

Unieke punten
Uitstekende treinverbinding van Harwich naar Cambridge
Mooie Architectuur
Hele mooie groene stad
Hippe Studentenstad
Musea gratis te bezoeken

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel