Polen - Krakau

Krakau - Een indruk om nooit te vergeten!

Krakau - Een must voor de Europese historie

Do zobaczenia w Polsce!
Tot ziens in Polen

Ontdek tijdens een schoolreis naar Polen hoe modern dit land is geworden. Het heeft van alles te bieden en kent prachtige historische steden. De schoolreis naar Polen boek je met de bus of met het vliegtuig, waardoor je zelf de keuze hebt uit de reistijd en je de kosten makkelijker in de hand kunt houden.
Een van de populaire bestemmingen voor schoolreizen naar Polen is Krakau, al heeft het land veel meer te bieden dan dat. We zetten mooie bezienswaardigheden op een rij en hebben de ideale accommodaties voor een reis met school uitgezocht.

Activiteiten

Vanuit het hostel of hotel, wat in Krakau prima te betalen is, kunnen allerlei bijzondere activiteiten gedaan worden. Het meest indrukwekkend is wel Auschwitz Birkenau, maar er zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden:
- Bezoek Zoutmijnen Wieliczka
- Grote Markt
- Mariakerk
- Raadhuistoren
- Lakenhallen/Sukiennice
- Wawelburch
- Wawelkathedraal
- Kazimierz Joodse wijk
- Nationaal Museum
- Vestingscomplex Barbakan
- Het mooiste theater van Krakau Teatr im Juliusza Słowackiego


Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Bestemming

Krakau is al jaren een populaire stedentrip bestemming. De stad is niet voor niets door Zoover al 4 x op rij verkozen tot de beste stedentripbestemming van Europa. Historisch, betoverend, sprookjesachtig en trendy - een stad die je nooit zal vergeten.
Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en de WOII, breid je bezoek aan Krakau uit met een excursie naar Auschwitz en Birkenau, de nazi concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in Auschwitz en Birkenau ongeveer 1,1 miljoen mensen omgebracht, voornamelijk Joden maar ook politieke gevangenen en etnische minderheden. Het concentratiekamp is nu grotendeels een museum, ondergebracht in de gevangenisblokken. Het is indrukwekkend om onder het metalen opschrift 'Arbeit macht frei' naar binnen te gaan, wetend van wat zich hier heeft afgespeeld. Er zijn o.a. persoonlijke voorwerpen, foto's en documenten van de gevangenen te zien. Birkenau ligt 3 kilometer verderop, het is de grootste begraafplaats ter wereld. Sommige barakken en ruïnes van gaskamers kan men hier nog zien.
Nog meer geschiedenis? - Boek onze excursie 'In de Sporen van de Joodse Cultuur' met o.a. het bezoek aan de synagoge Remuh, het joods kerkhof, een van de oudste van Europa en Schindler's Museum, gevestigd in de voormalige emaillefabriek.

Schoolreiskenmerken

Land: Polen
Taalles:
Vervoersopties: Busreis, Vliegreis
Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Fotogalerij

Schoolreizen Polen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel