Ardennen

Ardennen, echt weg maar toch dichtbij.

De ongerepte natuur van de Belgische Ardennen laat zich niet eenvoudig beschrijven. Je kunt er dagen rondzwerven zonder een levende ziel tegen te komen, terwijl je geniet van uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, rotspartijen en snelstromende riviertjes. In de Ardennen maak je kennis met een stukje avontuurlijk buitenland op slechts enkele reisuren van Nederland. De ideale bestemming voor een actieve schoolreis, werkweek of een spannend survival weekend.
Het schitterende en heuvelachtige natuurgebied leent zich uitstekend voor het maken van diverse sportieve outdooractiviteiten. Zo kunt je met je groep gaan kajakken, mountainbiken, klimmen, abseilen, vlotvaren of een zeer uitdagend challenge parcours gaan lopen!

Activiteiten

Dag 1
U vertrekt in de vroege ochtend (bijvoorbeeld om 08.00 uur) vanaf uw opleiding met bestemming de Belgische Ardennen, waar u aan het begin van de middag arriveert. De touringcar brengt u rechtstreeks naar de eerste activiteit. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld kajakken of mountainbiken.
Dag 2
Vandaag gaat u de hele dag een challengeparcours in de Ardennen afleggen. Dit parcours bestaat uit een gecombineerd programma van diverse activiteiten (bijv. survivalparcours, klimmen en abseilen, tokkelen, teamwork, vlotvaren) waarbij teambuilding, samenwerking en doorzettingsvermogen centraal staan. U wordt begeleid door deskundige instructeurs.
Dag 3
Na het ontbijt, kunt u op eigen gelegenheid een sportieve activiteit gaan ondernemen. U vertrekt in de loop van de middag (bijvoorbeeld om 15.00 uur) uit de Belgische Ardennen. In de loop van de avond bent u weer terug bij school.

Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Gastgezin, Hostel, Hotel

Unieke Punten
Een met de natuur
Prima te doen voor een korte trip
Uitstekend geschikt voor teambuildings activiteiten
Goede gekwalificeerde instructeurs
Unieke ervaring
Omgeving

Bestemming

In de Ardennen zijn er veel gezellige kleine dorpjes en pittoreske stadjes te vinden; teveel om allemaal tijdens een bezoek aan de Ardennen te bezichtigen.
Iedere plaats in de Ardennen heeft zijn eigen charme en karakter en in sommige gevallen ook een eigen biertje.
Durbuy noemt zichzelf het kleinste stadje van Europa. Of dit helemaal waar is weet ik niet, maar het is wel een mooi oud stadje in het hart van de Ardennen aan de oever van de Ourthe. Durbuy is grotendeels gespaard gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog waardoor het zijn oude karakter heeft kunnen behouden. Het centrale marktplein van het stadje staat vol gezellige restaurants en barretjes.

La Roche en Ardenne is waarschijnlijk de populairste toeristische bestemming in de Belgische Ardennen. Het hele jaar is het stadje gevuld met toeristen die door het kleine centrum lopen. De gezellige Belgische cafés zijn hier een groot deel van het jaar gevuld met toeristen uit Nederland.
La Roche en Ardenne is voor veel buitensporters het start- en eindpunt van hun tocht. Er vertrekken van hieruit meerdere mountainbike tochten en wandelingen. La Roche en Ardenne ligt aan het einde van een bekende kajaktocht over de Ourthe.

Het middeleeuwse stadje Dinant ligt in het zuidelijke deel van de provincie Namen aan de rivier de Maas. Hoog boven het stadje ligt de citadel van Dinant die in vroegere tijden de stad moest verdedigen tegen aanvallen vanaf de Maas.

Schoolreiskenmerken

Land: Overige bestemmingen
Taalles:
Vervoersopties: Busreis
Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Gastgezin, Hostel, Hotel

Fotogalerij

Schoolreizen Overige bestemmingen

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel