Veelzijdig Zeeland - Ontdek wat watermanagement is

Zeeland is omringd door water, dat maakt deze provincie zo aantrekkelijk. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leerzame werkweek waarin watermanagement centraal staat.

Wil je alles te weten komen over watermanagement? Dan ben je in Zeeland op het juiste adres. Niet alleen watereheersing behoort tot watermanagement maar ook is het begrip 'duurzaam waterbeheer' in opmars.
Duurzaam waterbeheer is het winnen, gebruiken en retourneren van water aan en uit het milieu onder een aantal voorwaarden. Tijdens deze meerdaagse excursie naar de waterrijke provincie Zeeland leer je hier alles over!

Activiteiten

Zeeland is een land van contrasten tussen land, water, cultuur en natuur. Ervaren gidsen maken de rondleiding of rondvaart leuk, informatief, spannend en extra uitdagend. Met een gids leer je anders kijken. Hoor het verhaal achter de bezienswaardigheden en begrijp de Zeeuwse geschiedenis waardoor je oog krijgt voor detail en voor de Zeeuwse natuur.

Een breed scala aan activiteiten zorgen voor het behalen van jullie doelen;
- Bezoek het Verdronken Land van Saeftinghe; rubberlaarzen aan en gaan!
- Op excursie naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie
- Brandingraften, GPS fietstocht en strandjutten
- Bezoek museum Terra Maris. Hier draait alles om het ingepolderde landschap en de veelzijdige natuur van Zeeland.

Als je alles wilt weten over de stormvloedkering dan is Deltapark Neeltje Jans een aanrader.
De nieuwe expo Delta Experience vertelt het verhaal achter dit immense bouwwerk aan de hand van een indrukwekkende 4D-animatie. Ook kun je de Deltawerken van dichtbij bewonderen tijdens een vaartocht.

Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Stayokay Domburg is een hostel op een wel heel bijzondere locatie: Kasteel Westhove. Dit 13-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht, ligt op loopafstand van het strand. Wist je trouwens dat ze in dit hostel zoveel mogelijk biologische producten serveren en ze een eigen kruidentuin hebben? Ook gaan zij voor biologische producten. Ze maken gebruik van groene stroom en zijn zuinig met het kraanwater dus 5 minuten douche is de MAX. Neem je eigen hervulbare waterfles mee; dit is ook onderdeel in de strijd tegen de plastic soep massa.

Bestemming

Hoe pakken we het waterbeheer in de toekomst aan? Onze leefomgeving staat voortdurend onder invloed van externe invloeden. Een teveel aan water is even onwenselijk als een tekort aan water. Al eeuwen lang zijn we bezig om het water in Nederland te beheersen. Na de watersnood in 1953 was iedereen van mening dat zoiets nooit meer mocht gebeuren en kwam de bouw van de Deltawerken in een stroomversnelling. De Oosterschelde-kering is eigenlijk een stormvloedkering. Het woord zegt het al; het zorgt ervoor dat het water wordt tegengehouden en daarmee een eventuele ramp zoals in 1953 voorkomen kan worden. Een bezoek aan het werkeiland Neeltje Jans is dé plek om meer over dit alles te weten te komen. Ook een bezoek aan het watersnoodmuseum is zeker de moeite waard.

Voor wie

Groep 8 - Voortgezet onderwijs - Tweetalig onderwijs - VMBO - MBO - HBO. Educatie en cultuur, maar ook ontspanning en sport maken onze reizen afwisselend en voor elke leerling een belevenis.

Schoolreiskenmerken

Land: Nederland
Taalles: Engels
Vervoersopties: Busreis
Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Fotogalerij

Schoolreizen Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel