De Waddeneilanden - Leer alles over duurzaamheid

Terschelling is de koploper op het gebied van duurzaamheid; een geweldige bestemming voor een meerdaagse schoolreis of werkweek vol plezier, uitdaging en educatie.


Duurzaam leven is een hot item in de media, politiek en natuurlijk ook binnen scholen. Op allerlei niveaus proberen bedrijven, de overheid en particulieren het werken en leven aan te passen om het milieu te ontzien en energiekosten en CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. Om duurzamer te leven zijn allerlei maatregelen nodig. Wat is er leuker dan dit te onderzoeken op je schoolreis of werkweek naar Terschelling. Ook de accommodatie, het Stayokay hostel, probeert met eenvoudige ingrepen het milieu te ontzien en duurzaamheid na te streven.
Ga op reis naar Terschelling en leer meer over dit interessante onderwerp.
Je doet er jezelf en de planeet een groot plezier mee!

Activiteiten

Op Terschelling zijn de activiteiten zeer divers, leuk en vooral leerzaam;
- Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en spot de vijf wilde dieren van Nederland
- Ga wadlopen; loop, kijk, voel en proef dit UNESCO werelderfgoed; een avontuur om nooit te vergeten
- Bijensafari in de polder van Midsland Terschelling
- Ook sportieve activiteiten; blokarten op het strand, klimmen in het klimbos of suppen op het water

Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Stayokay Terschelling ligt prachtig bovenop een duin. Vanuit het hostel geniet je van een weids uitzicht over het Wad, de duinen en de haven van West Terschelling. Het hostel ligt op loopafstand van West-Terschelling. Bij Stayokay Terschelling vind je overal duurzame hints die bijdragen aan een mooiere planeet en een relaxed verblijf. Zo gaan zij o.a. voor verpakkingsvrije producten, maken gebruik van groene stroom en zijn zuinig met het kraanwater. Neem je eigen hervulbare waterfles mee; zo help je mee in de strijd tegen de plastic soep massa.

Bestemming

De Waddenzee is een uniek stukje wereld, een wereld met twee gezichten waarin zand en water afwisselend overheersen door het hoog- en laagwater. Geregen als vijftig parels aan een ketting beschermen de kleine en grote eilanden de ondiepte van de Waddenzee. De eilandenketen begint met de vijf Nederlandse Waddeneilanden, allemaal met hun eigen karakter. We richten ons op Terschelling; het belangrijkste eiland op het gebied van duurzaamheid. Hier wordt al geruime tijd gewerkt met het Waddenbreed ambitiemanifest waarin de eilanden zich hebben gecommitteerd aan de doelstelling om in 2020 onafhankelijk en duurzaam op het gebied van water en energie te worden.

Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld de mens (people), het milieu (planet) en de economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn zodat we de aarde niet uitputten. Op jullie werkweek of schoolreis naar Terschelling ontdek je hoe duurzaam Terschelling daadwerkelijk is.

Voor wie

Groep 8 - Voortgezet onderwijs - Tweetalig onderwijs - VMBO - MBO - HBO. Educatie en cultuur, maar ook ontspanning en sport maken onze reizen afwisselend en voor elke leerling een belevenis.

Schoolreiskenmerken

Land: Nederland
Taalles: Engels
Vervoersopties: Busreis
Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Fotogalerij

Schoolreizen Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel