De Biesbosch - Geschiedenis in eigen land

De Biesbosch, wat is er mooier dan met leerlingen op avontuur gaan in eigen land. Een unieke rivierdelta met veel geschiedenis, educatieve en uitdagende activiteiten.Wil je met een minimaal budget toch het maximale uit je reis halen op het gebied van geschiedenis, educatie en natuur, dan is de Biesbosch de aangewezen bestemming om met leerlingen een leuke en leerzame schoolreis of werkweek te beleven.

Activiteiten

Met de Biesbosch in de achtertuin en Dordrecht op fietsafstand heb je gegarandeerd een leuke en leerzame werkweek of schoolreis. In de Biesbosch is er van alles te beleven! Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is, maar voor een écht avontuur ga je actief op pad vanaf het water, te voet of met de fiets. Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat betekent dat je er bijvoorbeeld veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. Bij het zien van de ruige en hoog opgaande wilgenbossen vergeet je bijna dat je in Nederland bent!

De diversiteit van de activiteiten is enorm; o.a.
- Rondvaart door de Biesbosch maar natuurlijk ook zelf te ontdekken met fluisterboot of kano
- Georganiseerde tocht om bevers te spotten en kom van alles te weten over de natuur
- Rondvaart met een gids die vertelt over 75 jaar bevrijding
- Bezoek het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam
- Bezoek Dordrecht of Rotterdam met tal van educatieve en culturele activiteiten
- Outdoor Escape Island
- Neem de watertaxi naar Kinderdijk en bezoek de molens

Accommodatie

Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Jullie verblijven in het hostel Stayokay aan de rand van het Nationale Park De Biesbosch. Het hostel is in 2018 helemaal gerenoveerd en heeft 4 multifunctionele zalen, groot terras, volleybal- en basketbalveld, restaurant, bar en BBQ-en is mogelijk. Alle slaapkamers hebben een eigen douche en toilet.
Stayokay staat voor duurzaamheid en heeft haar eigen bijenkassen om honing te produceren en gaan voor verpakkingsvrije producten. Ze maken gebruik van groene stroom en zijn zuinig met het kraanwater. Neem je eigen hervulbare waterfles mee dit is ook onderdeel in de strijd tegen de plastic soep massa. Lekker duurzaam dus!

Bestemming

75 jaar bevrijding WOII
In de Tweede Wereldoorlog heeft de Biesbosch een grote rol gespeeld. Vanaf november 1944 was Nederland verdeeld in een bevrijd en bezet gebied. Daartussen lag water en land; het doolhof van de Biesbosch. Onbegaanbaar voor iedereen die dit gebied niet kende. Er kwam, dwars door dat doolhof van vaargeulen en kreken, een verbinding tot stand. Dat was het begin van de crossings. Er ontstonden twee crossroutes (Crossen: oversteken, overvaren, door de vijandelijke linies gaan), waarlangs zich al snel een regelmatige dienst ontwikkelde; De Militaire Koeriersweg.
Vaak waren de circa 20 personen 4 nachten per week in touw met deze gevaarlijk tochten, waarbij de kans op ontdekking door de Duitsers groot was. Niet elke crossing lukte en soms was men genoodzaakt terug te keren. De overtochten per kano of roeiboot vonden plaats in maanloze nachten. Liefst bij slecht weer en slecht zicht om de kans op ontdekking zo klein mogelijk te maken. Ondanks alle tegenslagen en gevaren (Duitse mitrailleurposten langs de route, patrouillevaartuigen, wind, regen, sneeuw, mist of storm) hield de crosslinie tot het einde van de oorlog stand.
Een onderwerp wat binnen iedere school tot het curriculum behoort en dus zeker een meerwaarde is om aan een educatieve en leerzame reis te koppelen.

Voor wie

Groep 8 - Voortgezet onderwijs - Tweetalig onderwijs - VMBO - MBO - HBO. Educatie en cultuur, maar ook ontspanning en sport maken onze reizen afwisselend en voor elke leerling een belevenis.

Schoolreiskenmerken

Land: Nederland
Taalles: Engels
Vervoersopties: Busreis, Treinreis
Verblijfsopties: Groepsaccommodatie, Hostel, Hotel

Fotogalerij

Schoolreizen Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. je e-mailadres in.
Ga a.u.b. akkoord.
Maak a.u.b. de juiste keuze.

Keurmerken

Keurmerk Touringcar

Partners

Ardmore
PGL
Kingswood
ETS Travel heeft voor Kingswood en PGL het alleenrecht om hun product op de Nederlandse markt te voeren. Deze zijn geaccrediteerd door ABTA en British Counsil.

Thema schoolreizen

Nieuwsbrief

Alle rechten voorbehouden ©ETS Travel